Puppyschool
“Puppyschool”
De puppyschool heeft tot doel alle pups van gelijk welk ras, vanaf de leeftijd van 7 tot 8 weken tot maximaal 4 maanden.
Te begroeten op de puppyschool, de pups moeten tijdelijk zijn ingeënt (permanent later). De school is de moeder van de pups van de hond, laat ze de hond uit het "nest" en aan nieuwe situaties gewoon worden. De gebruikte methode is gebaseerd op vriendelijkheid, zonder enige dwang (aangelijnd), begeleiding (door de verleiding van de snoep) in een park ontdekkingen te laten doen. De puppyschool is vooral een school van geduld en zachtmoedigheid.

De "Puppy's"
Deze sectie is voor jonge honden leeftijd van 4 maanden tot 7 maanden.
De essentiële taak is om de hond te socialiseren ten opzichte van mensen en zijn soortgenoten.De pup leert om te spelen met zijn meester en zijn soortgenoten te aanvaarden, maar leert ook dat niet alles is toegestaan. Jonge honden zijn heel snel moe en bovendien is het beter deze lessen kort te houden.
De cursus "Puppies" is een half uur dat er, met inbegrip van twee tot drie sessies van groepspelen: alle honden samen spelen met het baasje, onder het toeziend oog van de instructeurs en docenten. In "Puppies" leert de puppy de mens niet te vrezen, heeft te maken met lawaai in verschillende situaties door middel van positieve ervaringen, om terug te keren naar zijn meester en met hem spelen. We leren de basisprincipes van de oefeningen en andere elementaire commando's door stimulatie.
HV Koekelare vzw.
©