Geschiedenis HVK
Onze club geschiedenis

Hondenvereniging Koekelare werd in 1988 opgericht door Rudy Cattrysse als een africhtingsclub in verdedigingswerk voor honden.
Door de jaren heen evolueerde de club als een vereniging die continu innoverende technieken, in functie van het opleiden van de hond, hanteerde en zich kon profileren als een kenmerk in de hondensport nationaal, als ook internationaal.

Vanaf 1999 blies er dan ook een nieuwe wind door de club en werden we één van de pioniers in de positieve gedragsmethode, waarbij honden alles aangeleerd werden met behulp van het “clicker” syteem.
Sedert 2001 zijn er de disciplines Doggy Dance, Agility en FCI Obedience bijgekomen in de vereniging.

Met het IPO zijn al onze wedstrijd disciplines internationaal. In 2005 is Hondenvereniging Koekelare een vzw geworden, bestaande uit een bestuur en een dagelijks bestuur.

Door de jaren heen werd er steeds geopteerd dat we steeds kwaliteit boven kwantiteit stellen. Vandaar dat we dan ook sedert 2009 onze puppyschool en Hobby Dog lessen hebben ingeschakeld. Zoals Hendrik Consience zijn volk leerde lezen, wil HVK zijn mensen leren omgaan met hun hond.

HV Koekelare vzw.
©